Monika wandelt met je mee

Gedurende de ruim 35 jaar dat ik werkzaam ben als verpleegkundige heb ik, naast mijn werk in de zorg, flink wat opleidingen afgerond. Post-HBO Management in de Zorg, Universitaire Bachelor Cultuurwetenschappen, Persoonlijk leiderschapsprogramma LEF! en als laatste de Post-HBO opleiding tot Coach Practitioner aan de Alba Academie. Ook ik ontplooi me nog steeds en ben ervan overtuigd dat alles in beweging is. Persoonlijke ontwikkeling is wat mij betreft een prachtig cadeau aan jezelf.

Ik ben nuchter, warm, hartelijk, eerlijk, stoer, soms een tikkeltje confronterend en hou ontzettend van de kracht van humor en gebruik het dan ook graag. Mijn adagium ‘Opgewekt naar voren’ draagt een lichtheid in zich dat ik graag aan mijn wandelpartners overdraag.

Ik ben zeer regelmatig ‘op mijn kantoor’ in de natuur te vinden. Want het is daar heel goed toeven daar in de Broekpolder in Vlaardingen, zeker als de zon lekker wil schijnen. Het is voor mij dé ideale plek om optimaal in het nu te kunnen zijn, alléén maar hier en nergens anders.

Met alle bagage uit het verleden en alle hoop en/of angst voor de toekomst. Maar het een is geweest en het ander moet nog komen. Als je je druk blijft maken over fouten die je in het verleden hebt gemaakt en je zorgen maakt over de toekomst, dan kun je niet genieten van wat je nu beleeft. Bovendien kun je het verleden niet veranderen en kun je de toekomst niet voorspellen. Je bereikt weinig of niets met al dat gepieker en je leeft eigenlijk in een illusie, want het leven speelt zich in het nu af.

Het heden gaat zomaar aan je voorbij als je altijd met je gedachten ergens anders bent. Het leven lijkt op allemaal opeenvolgende momenten te bestaan, maar als je via je eigen directe ervaring kijkt, ontdek je dat er alleen maar altijd ‘dit moment’ is, terwijl we de illusie hebben dat er heel veel momenten zijn. Je hele leven rolt zich uit in het nu. Je neemt een huidig moment waar dat, wanneer het is afgelopen, wordt overgenomen door een ander huidig moment, en dan een ander moment, enzovoorts. En zo rolt ‘het hier en nu’ zich uit.

Welkom in waar je bent… in het hier en nu! Het leven is alleen maar nu. Je leven is nooit niet in het nu. De enige plek waarop je ooit de toekomst kunt tegenkomen, is in je hoofd, net zoals het verleden nergens anders treft.

Buiten Zinnig Coaching, Vlaardingen (2023) (schoolandcollegelistings.com)